Ablakemelő Ablakemelő kiegészítők Autóriasztó, autóvédelem Autó Hi-Fi, multimédia Váltózár Műholdas nyomkövetés Tolatóradar, tolatókamera Autós mobiltelefon tartó Kihangosító, Bluetooth Ülésfűtés Központizár Menetrögzítő kamera Piactér


Haladó keresés
Út hozzánk: Google - Puskás Autóvill Kft,     Waze - Puskás Autóvill.
Nyitólap Gyakori kérdések Tolató radar, parkoló radar és tolató kamera

Tolatóradar, parkoló radar és tolató kamera beszerelés - GYIK

Mikor kapcsol be az első érzékelő? Többféle megoldás létezik:

Figyelhet előre a radar kb 20 másodpercig ha tolatásból kiváltunk, vagy nyomógomb benyomásával.

Kis billenő kapcsolóval  a vezető is aktiválhatja az első radarokat. Mindaddig aktív ilyenkor az első érzékelő amíg ki nem kapcsolják.

Lehetőség van sebesség figyelésre is, így alacsony tempónál automatikusan üzembe lépnek az első szenzorok.

Fékpedál benyomásával is aktiválódhatnak az első radarok.

Fényezhetőek az érzékelők? A parkoló radar érzékelők, melyeket forgalmazunk az autó színére fényezhetőek. Ezért ismernünk kell az autó színkódját, így nem tér el a gyári fényezéstől az egyébként matt fekete érzékelő. A festés fényező műhelyben történik. A gyári szín kikeverése, fényezés, száradás, szállítás, kb.2 napot vesz igénybe. Ára: 4 szenzor kb nettó 6.000.- Ft. Némely színnél az árak csekély mértékben emelkedhetnek.

Ha megsérül egy érzékelő javítható? A sérült (ütközésnél, gőzborotva) érzékelők nem javíthatóak, cserélni kell. Ezért fontos olyan gyártótól származó parkoló radart beszereltetni melyek évek óta megbízhatóan a piacon vannak. Az érzékelők megfelelő működéséről tájékoztat minket a kijelző (ha van), és a csipogó. Ujjunkkal is meggyőződhetünk az érzékelők bekapcsolt állapotáról ha finoman megérintjük azokat, illetve hallhatjuk nagyon halkan azok működését.

Mikor kapcsol be a hátsó radar? A hátsó érzékelők a tolatólámpák világításánál működnek.

Hogyan működnek a tolatóradarok? A tolatóradar érzékelők a hátsó lökhárítóban helyezkednek, általában négy darab, amik ultrahangot bocsátanak ki. Tolatáskor lépnek működésbe, ha az autó mögött 1,5 méteren belül akadályt érzékelnek. Ahogy közeledik az akadály, a szaggatott sípoló hang szaporább lesz és kb. 30-40 cm-es távolságnál folyamatos lesz.

 Az Ön kosara pillanatnyilag üres.